A quinoa azon kevés növényi élelmiszer egyike amely elegendő mennyiségben tartalmazza mind a kilenc esszenciális aminosavat, ezért komplex növényi fehérje forrásként is tekinthetünk rá. Növényrendszertanilag nem tartozik a gabonafélékhez, bár felhasználási módja megegyezik azokkal.
Emiatt álgabonaként tartják számon, valójában a parajfélék, céklák csoportjába tartozik. Az álgabonák legfontosabb tulajdonsága, hogy sikér fehérjét nem tartalmaznak, tehát gluténmentesek.
Így kiválóan alkalmazhatóak a gluténmentes étrendben.
Értékes rostokban gazdag.
Kiszerelés: 250 g
Mire jó?
Felhasználási és elkészítési módja megegyezik a hagyományos rizsével, fogyasztható salátába keverve vagy önálló köretként egyaránt, de lisztjét felhasználva akár kevert tészták készítéséhez is használható.
Használat
Tárolás: zártan, hűvös, száraz, fényvédett helyen
Összetevők
100 % bio quinoa mag
HU-ÖKO-02 tanúsítvánnyal rendelkező bio termék. Bio tanúsítvány megtekinthető itt.
100 % természetes, nem tartalmaz adalékanyagokat, tartósítószereket, színezékeket.
Összetevők | Mennyiség | |
Energia
Zsír Szénhidrát Rost Fehérje |
1645 kJ/393 kcal
6,9 g 63,9 g 3,5 g 16,02 g |
Gyártó
A leírt termékinformációk a gyártóktól, forgalmazóktól, valamint nyilvánosan elérhető szakkönyvekből, weboldalakról és tájékoztatókból származnak. Esetleges új csomagolás bevezetése miatt a kézhez kapott termék csomagolása néhány esetben eltérhet a termékfotón látható kinézettől.